AV inrichting raadzaal Baarle Nassau

Home » Projectz » AV inrichting raadzaal Baarle Nassau
Harry Broers
7 mei 2022

Gotcha AV Solutions heeft een gloednieuwe AV-inrichting geïnstalleerd voor de raadzaal in Baarle Nassau.

De gemeente kampte al geruime tijd met problemen met het oude vergadersysteem, met name de verstaanbaarheid van het geluid liet te wensen over. Na meer dan 15 jaar hebben we van Gotcha AV het systeem vervangen.

Camera's

De wens was om via een livestream de vergadering te volgen. Daarom zijn er 3 camera's van Avonic geïnstalleerd. Deze camera's registreren elk een ander deel van de vergaderruimte. In tegenstelling tot andere installaties wordt het beeld vastgelegd en gestreamd als een multi-scherm via een Kramer MV6. Dit was een flinke upgrade voor AV inrichting van de raadzaal

Klaar voor de toekomst

De Avonic camera's zijn PTZ-camera's, wat betekent dat ze kunnen bewegen en inzoomen met behulp van software. Hiermee is de AV-inrichting van de raadzaal in Baarle Nassau voorbereid op dynamisch beeld dat naadloos kan schakelen tussen de camera's.

Audio

Een belangrijk onderdeel van de nieuwe installatie is het geluidssysteem. Gotcha AV heeft gekozen voor een intelligent systeem van Ecler. Met EclerNet kunnen audiopresets worden geprogrammeerd en kunnen externe apparaten worden aangestuurd. De bediening gebeurt via een touchscreen dat volledig naar wens kan worden aangepast.

Het vergadersysteem

De gemeente Baarle Nassau maakt gebruik van het Bosch Decentis-systeem. Een belangrijke vereiste was draadloos vergaderen. De vergaderposten zijn uitgerust met een intelligent audiotransmissiesysteem dat gebruik maakt van de vrije WiFi-band. Het systeem zoekt automatisch naar vrije frequenties in de 2.4 en 5 GHz band.

Akoestiek

De akoestiek van een ruimte beïnvloedt de geluidskwaliteit. De raadzaal was akoestisch gezien ongunstig. Daarom hebben we besloten om een langere zwanenhalsmicrofoon te gebruiken om de verstaanbaarheid te verbeteren. Dankzij het intelligente audiosysteem van Ecler, met meerdere uitgangen en EQ-instellingen, is het gelukt om het geluid in de raadzaal goed verstaanbaar te maken en ook duidelijk over te brengen via de livestream.

Niet alleen voor vergaderingen

Aangezien de raadzaal ook wordt gebruikt voor presentaties en huwelijksvoltrekkingen, moest de hele AV inrichting van de gemeente Baarle Nassau ook aan deze eisen voldoen. Met draadloze microfoons van Shure kan er vrij door de ruimte gesproken worden. Met de Panasonic-projector kunnen er presentaties gegeven worden en is het geluid optimaal te horen in de raadzaal.

Van ontwerp tot installatie

Gotcha AV is verantwoordelijk geweest voor het ontwerp en de keuze van de audiovisuele apparatuur voor deze installatie. In overleg met de gemeente zijn uitgebreide gesprekken gevoerd over de mogelijkheden, en op basis van de wensen en het budget is er een definitieve keuze gemaakt.


Impressie:

Gerelateerde projecten

Coen
Bel of APP mij voor advies en een scherpe prijs! of vul het contactformulier in en ik bel terug.

AV begint hier

Informatie
Veenstraat 14
5124 ND Molenschot (bij Breda)
E-mail
info@gotcha.nl
Telefoon
+31 (0) 161 224080
Socials
@gotchagroup
Gotcha © 2022 – 2024 Algemene voorwaarden
crossmenu