Groot videoscherm

Home » Groot videoscherm

Het Huren van grote videoschermen: LCD vs. PixelLED en Projectoren

Bij Gotcha AV begrijpen we de impact die indrukwekkende videoschermen kunnen hebben op evenementen, presentaties en promotie. Laten we eens duiken in de wereld van grote videoschermen en de verschillen tussen LCD-schermen en PixelLED-schermen. Daarnaast bespreken we diverse toepassingen waarin deze schermen uitblinken.

LCD-schermen

LCD-schermen zijn als de vertrouwde vrienden van de AV-wereld. Ze zijn overal te vinden, van kantoren tot winkelcentra. Hier zijn de belangrijkste punten:

Technologie: Liquid Crystal Display (LCD) is een veelvoorkomende technologie voor flatscreens. Het verving oude beeldbuizen en maakt gebruik van vloeibare kristallen tussen twee glasplaten. Deze kristallen regelen de lichtdoorlating om het gewenste beeld te tonen. Een nieuwer techniek is OLED. Dit zijn minuscule lichtgevende pixels. Er is geen backlight meer nodig. OLED heeft een hoge contrastwaarde.

  Voordelen:

  1. Relatief lage aanschafkosten
  2. Geschikt voor touchscreens

  Nadelen:

  1. Bij sommige LCD-schermen kan er lichtlek optreden langs de randen.
  2. Beeldkwaliteit beïnvloed door kijkhoek en lichtval
  3. Beperkt bij grote formaten.

  PixelLED-schermen

  PixelLED-schermen zijn de rocksterren van de AV-wereld. Ze spatten van het scherm met heldere kleuren en diepe zwartwaarden. Hier zijn de hoogtepunten:

  Technologie: PixelLED-schermen maken gebruik van individuele LED-pixels die zelf licht uitstralen. Er is geen achtergrondverlichting nodig. Ze blinken uit in zwaartewaarden omdat elke pixel individueel licht uitstraalt. De lichtopbrengst is hoog en zijn dus ook geschikt om buiten in zonlicht te plaatsen. PixelLED-schermen zijn modulair en kunnen daarom in verschillende vormen en maten worden samengesteld.

  Toepassingen: a. Promotie en Marketing: - Videopixel panels: Een wand van meerdere schermen die samen één groot videoscherm vormen. Ideaal voor beurzen, presentaties en branding. - Bedrijfsentree: Indruk maken op gasten en klanten met een hypermodern bedrijf. - Indoor en Outdoor: Geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. b. Informatie en Entertainment: - Digitale Reclameborden: In openbare ruimtes voor advertenties. - Informatiekiosken: Voor het delen van nieuws, weerberichten en evenementinformatie. - Kunst en Cultuur: Creatieve installaties en kunstwerken. c. Evenementen en Concerten: - Podiumachtergronden: Indrukwekkende visuals voor artiesten. - Sportstadions: Live weergave van wedstrijden en reclame. d. Beurzen en Congressen: - Standbouw: Trek de aandacht met dynamische content. - Presentaties: Ondersteun sprekers met visuele hulpmiddelen.

   Voordelen:

   1. Mooiere Kleuren en Contrast: PixelLED-schermen hebben individuele pixels die zelf licht uitstralen, wat resulteert in levendigere kleuren en diepere zwarttinten.
   2. Energiezuinig: Nieuwe apparaten met PixelLED-schermen verbruiken minder energie.
   3. Modulair: schermen kunnen naadloos gekoppeld worden.

   Nadelen:

   1. Levensduur: Vroeger was de levensduur een minpunt, maar moderne PixelLED-schermen gaan veel langer mee.
   2. Prijs: PixelLED-schermen kunnen prijzig zijn.

   Video Projectoren

   Video projectoren zijn als toverlantaarns. Ze projecteren bewegende beelden op een scherm of muur. Hoe verder de projector van de muur staat, hoe groter het beeld. Dit gaat wel ten koste van de lichtintensiteit. Hoe groter het te projecteren vlak, hoe meer ANSI lumen een projector moet geven.

   • Technologie: Video projectoren gebruiken tegenwoordig een LED/laser lichtbron om beelden te projecteren.

   Toepassingen:

   1. Zakelijke Presentaties: Stel je voor dat je een belangrijke presentatie geeft. Een projector kan je helpen om je dia’s, grafieken en video’s op een groot scherm te tonen, zodat iedereen in de kamer ze goed kan zien.
   2. Thuisbioscoopervaring: Wil je een filmavond organiseren? Met een projector kun je films bekijken op een veel groter scherm dan een gewone televisie. Het voelt alsof je in je eigen privébioscoop zit!
   3. Educatieve Doeleinden: In klaslokalen en collegezalen worden projectoren gebruikt om lesmateriaal te delen met een hele groep studenten. Denk aan interactieve lessen, presentaties en educatieve video’s.
   4. Professionele Projecties: In bioscopen, theaters en evenementen worden krachtige projectoren gebruikt om films, live-optredens en speciale evenementen te projecteren. Het creëert een meeslepende ervaring voor het publiek.
   5. Grote Schermen voor Evenementen: Op beurzen, concerten en sportevenementen worden projectoren ingezet om grote schermen te creëren. Zo kunnen toeschouwers alles van dichtbij volgen.
   6. Kunst en Creativiteit: Kunstenaars en ontwerpers gebruiken projectoren om hun creaties op muren, gebouwen of andere oppervlakken te projecteren. Het is een geweldige manier om indrukwekkende visuele kunst te maken.

   Voordelen:

   1. Flexibele Opstelling: Projectoren kunnen op verschillende plekken worden geplaatst of opgehangen om het gewenste beeldformaat te bereiken.
   2. Groot Beeld: Projectoren kunnen enorme schermformaten creëren, ideaal voor presentaties, films en evenementen.
   3. Energiezuinig: Moderne projectoren verbruiken minder energie.

   Nadelen:

   1. Convergentieproblemen: De uitlijning van de drie LCD-roosters moet perfect zijn voor optimale beeldkwaliteit.
   2. Felle lichtbron: Bij een presentatie kijkt een presentator in een felle lichtbron bij frontprojectie.
   3. Meer afstelwerk: De projector en het projectievlak moeten goed uitgelijnd worden.
   4. Lage contrastwaarde: Omdat het licht wordt gereflecteerd op een projectievlak is het belangrijk dat het scherm zo weinig mogelijk lichtinval heeft.

   Kortom, of je nu een grootschalig evenement organiseert, je bedrijf wilt promoten of een artistieke installatie wilt creëren, grote videoschermen bieden eindeloze mogelijkheden. Bij Gotcha AV helpen we je graag bij het kiezen van de juiste schermen voor jouw specifieke behoeften. Neem contact met ons op voor advies


   Coen
   Bel of APP mij voor advies en een scherpe prijs! of vul het contactformulier in en ik bel terug.

   AV begint hier

   Informatie
   Veenstraat 14
   5124 ND Molenschot (bij Breda)
   E-mail
   info@gotcha.nl
   Telefoon
   +31 (0) 161 224080
   Socials
   @gotchagroup
   Gotcha © 2022 – 2024 Algemene voorwaarden
   crossmenu